Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Helmonds Kamerkoor

25 mei 2025/15:00 - 16:00

Samen met Lambertus Concerten brengt het Helmonds Kamerkoor een prachtig voorjaarsprogramma in met medewerking van een instrumentaal ensemble. Zonnige muziek van alle tijden.

Het Helmonds Kamerkoor is in 1948 opgericht door Christ Koolen, die tevens de eerste dirigent is van het koor. Het koor is hiermee (vermoedelijk) het oudste nog actieve amateur-kamerkoor van Nederland!
Het koor repeteert vanaf 1953 in het Theo Driessen Instituut (TDI) in Helmond. Het Helmonds Ka-merkoor bracht in die periode onder leiding van Christ Koolen een ander soort muziek ten gehore dan men gewend was (madrigalen, chansons, motetten, cantaten en andere wereldlijke muziek uit allerlei tijden). In 1968 begon men zelfs met kerstconcerten, tot dan niet eerder vertoond in de re-gio. Deze concerten werden samen uitgevoerd met orkesten, solisten en het publiek.
Met de komst van Hans Kronenburg als dirigent, veranderde de wijze van repeteren en de muziek-keuze. Hij experimenteerde met meer moderne muziek. Onder zijn leiding heeft ook een aantal reizen plaatsgevonden naar het buitenland. Uiteraard met de nodige concerten…
Van 2001 tot 2017 had Kees Doevendans de muzikale leiding over het koor. Onder zijn leiding werd er nog meer aandacht besteed aan stemvorming en de muziekkeuze werd verder uitgebreid met close-harmony stukken.
Sinds 2017 staat het koor onder leiding van Peter-Paul van Beekum.

Bestel hier uw kaarten (via weticket):

Gegevens

Datum:
25 mei 2025
Tijd:
15:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Site:
www.lambertusconcerten.nl

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon
0492-590333
E-mail
info@lambertusconcerten.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Trudokerk
Dorpsstraat 34
Helmond,
+ Google Maps