Vergeet niet te zingen

Na een succesvolle eerste editie in 2022, volgt er nu een herhaling van dit geweldige project!

Lambertus Concerten heeft in Helmond al een lange historie van uitvoeringen van de grote Bach passies met authentieke instrumenten. Deze speciale uitvoering door dit koor paste hier perfect in.

Kern van het koor zijn mensen met dementie die in het verleden de Johannes Passion al eens gezongen hebben of die ervaring of affiniteit hebben met het zingen (van klassieke muziek) in koorverband. Deze mensen vormen samen met zangers uit het vaste projectkoor van Lambertus Concerten één groot koor. Elke zanger krijgt 2 leden van het projectkoor aangewezen, die als buddy’s fungeren tijdens het repetitieproces en de uiteindelijke uitvoering. De repetities vinden plaats in zorglocatie Keyserinnedael onder leiding van professionele dirigent en repetitor.

Het concert vindt plaats op 16 maart 2023 in de Bethlehemkerk onder begeleiding van een orkest met professionele barokspelers en solisten.

Tussen de delen uit de passie worden gedichten voorgedragen die een link hadden met de thema’s uit de Johannes Passion: Hoop, Liefde, verdriet, e.a..

Deze thema’s komen ook terug in het gekoppelde educatietraject.

Kinderen van een basisschool krijgen les over dementie aan de hand van het boekje “Mijn oma is een superheld” van Marloes van Loon.
Hierna gaan zij onder leiding van Juliënne Tullemans aan de slag met het ontwerpen van hun eigen superheld. Hierna worden deze ontwerpen samen met ouderen uit een zorglocatie uitgewerkt tot echte kunstwerken.

Deze kunstwerken waren te zien tijdens de uitvoering in de Bethlehemkerk,

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: