Ik zou wel eens willen weten

Lambertus Concerten wil graag haar steentje bijdragen aan de participatie van mensen met een visuele beperking. Voor dit project werd daarom samenwerking gezocht met vocaal Ensemble the Gents en hun project “Ik zou wel eens willen weten“. Daarnaast is er voor dit project een samenwerking aangegaan met de vereniging voor blinden en slechtzienden Helmond en Koninklijke Visio.

Centraal stond een concert door The Gents in het kader van hun project “Ik zou wel eens willen weten”. Vocaal ensemble The Gents stond o.l.v. Annemiek van der Ven en medewerking verleenden pianist Bert van den Brink, jazz- en popzanger Henk Kraaijeveld.

Een gelegenheidskoor is samengesteld door The Gents van (minstens 16 en maximaal 30) blinden en slechtzienden in samenwerking met Stichting Muziek & Visueel Gehandicapten. Het koor waarborgt een goede kwaliteit, we vragen enkel ervaren koorzangers zich aan te melden. Het hele koor zingt meerstemmig mee met een aantal liederen bij de concerten.”
Tijdens het concert waren programmaboekjes in braille en in extra grote letters beschikbaar.

Voor het Helmondse onderdeel van dit Gents project was hier een workshop voor leden van de veren ging voor blinden en slechtzienden Helmond beschikbaar. De deelnemers kregen ook korting op de tickets voor het concert.

In het kader van bewustwording, doorliepen leerlingen van basisschool de Vendelier een lestraject met lessen door Koninklijke Visio over deze beperking. Ook kregen zij een aantal lessen over Beethoven en diens 6e Symfonie. 

In een spelletjes-ochtend moesten leerlingen geblinddoekt de vogelgeluiden uit de symfonie herkennen en horen waar ze vandaan kwamen.