Mozart's Mooie Meiden

Eind 2022 kwam sopraan Wendy Roobol bij Lambertus Concerten met een ontzettend leuk idee voor een optreden: Mozart’s Mooie Meiden. Een theatraal programma voor sopraan, 4 strijkers en pianoforte rondom de belangrijkste sopranen voor wie Mozart de prachtigste aria’s schreef.

Een plek in onze concertserie was al snel gepland, en wat nog mooier was: het programma bleek uitstekend te passen in onze educatieve en maatschappelijk doelstellingen.

Daarom gaat het de komende weken, in een kleinere variant met sopraan en pianoforte, ook op mini-tour langs diverse Helmondse ouderencentra: Alphonsus, Rivierenhof, de Eeuwsels en Baroniehof. Op locatie worden de bewoners verrast op dit originele, frisse en vrolijke programma, dat met verve gebracht wordt door deze bevlogen en veelzijdige musici.

In het kader van ons thema ‘Verbinding’ is bovendien de link gelegd met educatie, en hoe!

We namen contact op met basisscholen die in de buurt van de genoemde woonzorgcentra liggen. Ze reageerden enthousiast en we gingen direct aan de slag. En het resultaat mag er zijn! De groepen 5 en 6 krijgen lessen over de componist Mozart en zijn tijd. Daarnaast een beeldendekunstles, waarin de scholieren schilderijen maken, geïnspireerd door Mozart en zijn muziek. Vervolgens gaan ze naar de zorgcentra om samen met de ouderen te genieten van het concert. De gemaakte schilderijen zullen daarbij als cadeautje aan de ouderen worden aangeboden. Natuurlijk zal er ook samen gezongen worden, en wel op de melodie van “Altijd is Kortjakje ziek”, die, zoals u wellicht weet, ook gebruikt is in een compositie van… hoe kan het toepasselijker: Mozart!

Een prachtig voorbeeld van hoe klassieke muziek jong en oud kan verbinden, ook buiten de concertzaal!