Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Kirsti Consort – Troost

27 april 2025/15:00 - 16:00

Onder aanvoering van de Finse violiste Kirst Apajalahti en Nederlandse klavecinist Tim Veldman brengt Kirsti Consort u dit programma. Troost was een belangrijke functie van de muziek in de baroktijd was om de luisteraar troost te bieden op het moment van verwoesting en verlies en vele componisten lieten zich hierdoor inspireren.

KirstiConsort​ is​ ​opgericht​ ​in​ ​oktober​ ​2015​ en ​richt​ ​zich vooral op​ ​muziek​ ​die gecomponeerd​ ​is door​ ​vrouwelijke​ ​componisten​ ​uit de​ ​barok​ en het klassieke ​tijdperk.​ ​
Door de uitvoering van​ ​deze​ muziek probeert KirstiConsort hen de waardering te tonen die ze verdienen, want die werd meestal niet ontvangen tijdens hun​ ​leven.​ ​Deze componisten hadden zeer uiteenlopende achtergronden, maar ze schreven allemaal muziek in een tijd waarin niet veel vrouwen daartoe de kans hadden. Eengrote diversiteit wordt weerspiegeld in hun muziek, die varieert van heilige motetten tot spannende sonates en dramatische liefdesliederen.
Het belang van de retorische aspecten, de weergave van de tekst en de verschillende affecten en passies van elk stuk staan ​​centraal in de uitvoeringen van KirstiConsort.

​In​ ​mei​ ​2016​ ​ontving het ensemble​ ​de publieksprijs​ ​van​ ​het​ ​Fontys​ ​Kamer​ ​Muziek​ ​Contest​ ​in​ ​’s-Hertogenbosch.​ ​Het​ ​ensemble​ ​heeft opgetreden​ ​in​ ​verschillende​ ​locaties​ en concertseries ​in​ ​Nederland​ ​en​ ​in​ ​België,​ ​waaronder​ ​Muziekgebouw Eindhoven​, het concertserie Catharijn Classique, Zaterdagmiddagmuziek in de Stevens in Nijmegen, in de Oosterkerk in Amsterdam en in de Koepelkerk van Arnhem. In februari 2023 maakte KirstiConsort zijn debuut in Luxemburg met een optreden in de concertreeks van Château de Bourglinster.

Bestel hier uw kaarten (via weticket):

Gegevens

Datum:
27 april 2025
Tijd:
15:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Site:
www.lambertusconcerten.nl

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon
0492-590333
E-mail
info@lambertusconcerten.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Ridderzaal Kasteel
Kasteelplein 1
Helmond, Nederland
+ Google Maps