Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Mozart’s Mooie Meiden

19 november 2023/15:00 - 16:00

€19,50

LET OP: i.v.m. het Kasteel van Sinterklaas is dit concert verplaatst naar de Pleinzaal van Theater Speelhuis

Mozarts mooie meiden, een vrolijk muzikaal portret van vier vrouwen in het leven van Mozart.

Wat deed de nobele prinses Caroline uit Den Haag om het leven van Mozart te redden, en hoe bedankte hij haar daarvoor? Waarom wilde de primadonna Francesca Adriana Gabrieli de beroemde rozenaria uit Le Nozze di Figaro niet zingen bij de reprise van deze opera in Wenen? Hoe werd dit opgelost? En voor wie werd de mooiste concertaria aller tijden geschreven en vooral: waarom?
Daar komt u achter in dit concert van sopraan Wendy Roobol, fortepianiste Ursula Dütschler en het strijkersensemble, die, ook nog in prachtige kostuums uitgedost, een vrolijke pastiche brengen met brieven, monologen, liederen, aria’s en instrumentale muziek rond vier vrouwen in het leven en de muziek van Mozarts, het grootste muzikale wonderkind in de geschiedenis. Met deze virtuoze, veelzijdige musici (ze zingen, spelen en acteren) en de sprankelende opgewekte muziek van Mozart kan dit niet anders dan een wervelende show worden!

Dit project wordt ook in vier ouderencentra uitgevoerd, met een educatie-traject is voor de basisschool in de buurt, waarbij jong en oud dan samen gaan genieten van dit speciale, originele Mozartconcert.

Mede mogelijk gemaakt door:

Gegevens

Datum:
19 november 2023
Tijd:
15:00 - 16:00
Kosten:
€19,50

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
E-mail:
info@lambertusconcerten.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Pleinzaal Speelhuis
Speelhuisplein 1
Helmond,
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
2023-11-19 / 15.00 uur - Mozart's Mooie Meiden - Normaal
19,50
76 beschikbaar