Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mozart’s Mooie Meiden

19 november 2023/15:00 - 16:00

€19.5

Mozarts mooie meiden, een vrolijk muzikaal portret van vier vrouwen in het leven van Mozart.

Wat deed de nobele prinses Caroline uit Den Haag om het leven van Mozart te redden, en hoe bedankte hij haar daarvoor? Waarom wilde de primadonna Francesca Adriana Gabrieli de beroemde rozenaria uit Le Nozze di Figaro niet zingen bij de reprise van deze opera in Wenen? Hoe werd dit opgelost? En voor wie werd de mooiste concertaria aller tijden geschreven en vooral: waarom?
Daar komt u achter in dit concert van sopraan Wendy Roobol, fortepianiste Ursula Dütschler en het strijkersensemble, die, ook nog in prachtige kostuums uitgedost, een vrolijke pastiche brengen met brieven, monologen, liederen, aria’s en instrumentale muziek rond vier vrouwen in het leven en de muziek van Mozarts, het grootste muzikale wonderkind in de geschiedenis. Met deze virtuoze, veelzijdige musici (ze zingen, spelen en acteren) en de sprankelende opgewekte muziek van Mozart kan dit niet anders dan een wervelende show worden!

Dit project wordt ook in vier ouderencentra uitgevoerd met een educatie-traject voor de basisschool in de buurt, waarbij jong en oud dan samen gaan genieten van dit speciale, originele Mozart-concert.

Klik hier voor het programmaboekje

Mede mogelijk gemaakt door:

Gegevens

Datum:
19 november 2023
Tijd:
15:00 - 16:00
Kosten:
€19.5

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon
0492-590333
E-mail
info@lambertusconcerten.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Ridderzaal Kasteel
Kasteelplein 1
Helmond, Nederland
+ Google Maps