Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Noëlle Drost & Maurice Lammerts van Bueren – Banalités

9 november 2024/20:00

Deze jonge sopraan is onlangs cum laude afgestudeerd aan het Haags Conservatorium. Zoals de titel al doet vermoeden, brengt zij samen met Maurice Lammerts-van Bueren, een prachtig romantisch frans programma.

Noëlle Drost (1999) studeerde onlangs af aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag met een 10 met onderscheiding voor ‘being an exquisite exceptional artist on all aspects, illuminating herself and us’ en won meerdere prijzen bij onder andere het Prinses Christina Concours en de International Student Liedduo Competition. Ze heeft als solist gewerkt met onder andere het Orkest van de 18e Eeuw, het Noord Nederlands Orkest en het Jeune Orchestre Baroque Européen.

Op het gebied van opera zong ze de titelrol tijdens de première van de opera ‘Carattaco’ van J.C. Bach en was ze te zien als Sesto in de productie ‘Cesare e Cleopatra’ van de Dutch National Opera Academy. Ook nam ze de rol van Euridice in ‘Orphée et Euridice’ van Glück op zich en zong ze de titelrol in ‘L’incoronazione di Poppea’ van Monteverdi in Saluzzo, Italië. In 2024 zal ze de titelrol in ‘Venus and Adonis’ van John Blow met het Jeune Orchestre Baroque Européen in Zuid-Frankrijk uitvoeren en de rol van Idamante in Mozart’s Idomeneo in Berlijn.

Momenteel studeert Noëlle aan de Hochschule für Musik ‘Hanns Eisler’ in Berlijn bij Christine Schäfer en Anna Korondi voor haar master. Hiervoor studeerde ze aan  het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Rita Dams en Noa Frenkel. Naast Lied en Opera heeft Noëlle een speciale liefde voor Oude Muziek.

Bestel hier uw kaarten (via weticket):

Gegevens

Datum:
9 november 2024
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon
0492-590333
E-mail
info@lambertusconcerten.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Pleinzaal Speelhuis
Speelhuisplein 1
Helmond,
+ Google Maps