Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tryout master recital Joep Berkers (piano)

18 mei 2024/16:00 - 17:00

Joep Berkers doet in juni zijn master-examen aan het Fontys Conservatorium Tilburg. Deze middag is een try-out hiervoor. Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren naar deze try-out. Toegang is gratis met een vrijwillige collecte na afloop.

PROGRAMMA

Erwin Dressel – Partita (1965)

  • Prélude – Allemande
  • Canzone
  • Courante
  • Pavane
  • Gigue

Maurice Ravel – Shéhérazade (1904)

  • Asie
  • La flûte enchantée
  • L’indifférent

Joep Berkers (piano), docent muziek aan het van Maerlandtlyceum in Eindhoven, studeert momenteel voor zijn masterdiploma uitvoerend musicus aan het conservatorium in Tilburg (Fontys Academy of the Arts). Daar combineert hij de verschillende disciplines kunst, educatie en technologie. Door het gebruik van technologie en educatie onderzoekt hij de uitgebreide mogelijkheden om muziek te communiceren. De laatste jaren richt hij zich op het begeleiden van instrumentalisten en zangers. Op 4 juni 14:30 is zijn master recital, waarvoor hij deze dag een tryout doet (vrij toegang).

Saxofoniste Hannah Koob (saxofoon) wordt beschreven als een musicus met een “warm en zingend geluid, zelfs in de uiterste registers, het vermogen om lange vocale passages te creëren, een flexibele klankkleur en een zeer volleerde techniek”.

Als soliste trad ze op met orkesten als het Symfonieorkest Flevoland, Alkmaars Symfonieorkest, het Trajectum Strijkorkest Utrecht en vele anderen.

Hannah Koob was te horen op de Duitse en Nederlandse radio en trad onder andere op tijdens het World Saxophone Congress en de Shostakovich Days in Gohrisch.

In 2021 bracht ze haar solodebuutalbum Die Fremde uit en in januari 2024 haar duo-album ORIGINALS. Van dit album hoort u vandaag de partita van Erwin Dressel.

Markéta Palová is een Tsjechische sopraan. Ze begon haar carrière als volkszangeres, waarna ze naar Nederland verhuisde om Klassieke Zang te studeren bij Sinan Vural aan de Academy of Music and Performing Arts in Tilburg. Hier heeft ze haar Bachelor en Master of Music behaald. Markéta wil graag de brede mogelijkheden van zang verkennen en nam daarom tweemaal deel aan de masterclasses van Lorrain Nubar (The Julliard School, NY) aan de Mozarteum Summer Academy in Salzburg. Tijdens haar studie groeide haar liefde voor de liedkunst en sopraan Elly Ameling en Grammy Award-winnaar bariton Wolfgang Holzmair hielpen haar de liedkunst te begrijpen en te doorgronden. Ze is regelmatig te zien als soliste in oratoriumwerken, variërend van Barok tot hedendaagse muziek. Zo kon men van haar prachtige stem genieten in onder andere Bach, Pergolesi, Vivaldi Telemann, Mozart, maar ook Dvořák en Ryba.

Gegevens

Datum:
18 mei 2024
Tijd:
16:00 - 17:00

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon
0492-590333
E-mail
info@lambertusconcerten.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Bethlehemkerk
Sperwerstraat 2
Helmond, 5702 PJ
+ Google Maps