Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Holland Baroque: Tranen van Brabant

29 maart 2023/20:15 - 21:30

€29.50

Holland Baroque presenteert samen met vijf vrouwelijke solisten de muzikale tradities van het 17de-eeuwse kloosterleven in Noord-Brabant. In dit programma hoort u een vrouwenkoor met passiemuziek zoals die in de kloosters geklonken heeft. Muziek tussen Aswoensdag en Pasen, veertig dagen met litanieën, Stabat Mater, barok, gregoriaans en andere werken van Benedictus à Sancto Josepho, Herman Hollanders en Carl Rosier.

In het Nederland van de 17de-eeuw trokken de protestanten aan het langste eind. De openbare katholieke eredienst werd vanaf 1648 verboden. Vooral in Brabant kwam dat hard aan. De katholieken trokken zich terug in schuurkerken en in door de protestanten gedoogde katholieke enclaves rond Gemert en Boxmeer. Benedictus Buns, Jan Baptist Verrijt en Carl Rosier schreven juist voor dit verborgen leven hun mooiste werken. Laat je verrassen door deze muziek uit het ‘Rome van Brabant’.

Solisten: Hannah Morrison, Camille Allérat, Lucretia Starke, Laura Lopes en Ludmila Schwartzwalder

Dit concert is een samenwerking met Theater Speelhuis, kaartverkoop via de site van Theater Speelhuis

TIP: op 20 mei komt Holland Baroque nogmaals naar Helmond met een prachtig programma. Bestel nu al uw kaarten voor dit 2e concert!

Gegevens

Datum:
29 maart 2023
Tijd:
20:15 - 21:30
Kosten:
€29.50
Evenement Categorie:
Site:
www.lambertusconcerten.nl

Locatie

Trudokerk
Dorpsstraat 34
Helmond,
+ Google Maps