Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Holland Baroque/Julie Roset

20 mei 2023/20:00 - 21:15

€15,00 – €19,00

Twee eeuwen Franse zangkunst

In het achttiende-eeuwse Parijs was het even een heftig twistpunt: wie konden er beter zingen, de Italianen of de Fransen? Het werd natuurlijk een gelijkspel, want de Franse zangkunst doet in niets onder voor het belcanto van de Italianen.

Holland Baroque overbrugt samen met sopraan Julie Roset twee eeuwen Franse vocale schoonheid.

Julie Roset is een van de jongste en meest fonkelende sterren aan de internationale zangershemel. Zij sleepte diverse prijzen in de wacht en heeft nu al een indrukwekkend aantal operarollen bij prestigieuze theaters op haar palmares. Met Holland Baroque schittert ze op het album Brabant 1653.

Centraal in dit concert staat Jean-Philippe Rameau, de weergaloze opera-hervormer die de Franse opera-aria nieuw leven inblies. Bovendien legde hij met zijn gedurfde orkestpalet een directe lijn naar de romantiek. Zo schuiven Gabriel Fauré en Léo Delibes in dit programma als vanzelfsprekend bij hun barokke collega’s aan. Daarnaast klinkt ook muziek van Rameau’s geniale voorgangers Lully en Charpentier. Alles in de allerminst conventionele bewerkingen van Judith en Tineke Steenbrink.

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Gegevens

Datum:
20 mei 2023
Tijd:
20:00 - 21:15
Kosten:
€15,00 – €19,00
Evenement Categorie:
Site:
www.lambertusconcerten.nl

Locatie

Trudokerk
Dorpsstraat 34
Helmond,
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar